AUTOALA.fi

Töissä autoalalla

Autoalan ammatillisen perustutkinnon (120 ov) voit suorittaa useassa eri autoalan ammatissa. Autoalan perustutkintoon johtavaa toisen asteen koulutusta annetaan Suomessa noin 100 ammattioppilaitoksessa. Voit opiskella ammattiin myös oppisopimuksella tai aikuiskoulutuksessa.

Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys merkitsee sitä, että vuosittain jokainen autoalan ammattilainen käy läpi jonkinlaisen lisä- tai täydennyskoulutuksen, yleensä yrityksen edustaman merkin maahantuojan järjestämänä.

Ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus jatkaa kouluttautumista Autoalan Pätevöitymisohjelman, APOn kautta. APOssa voit suorittaa alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot muutaman vuoden käytännön työkokemuksen jälkeen. Näin pätevöidyt tehtävissäsi todelliseksi ammattilaiseksi ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen urakehitykseen omien tavoitteittesi mukaisesti yhteistyössä työnantajasi ja koulutuksen järjestäjien kanssa. APO-ohjelma rakentuu elinikäiseen oppimiseen, jonka ylin, 4. taso on liikkeenjohdon taso.

Lue lisää!