AUTOALA.fi

Automaalari

Automaalarin ammatti tarjoaa teknisen osaamisen ohella mahdollisuuden käyttää taiteellista luovuutta erinomaisten lopputulosten aikaansaamiseksi. Pelkän pinnan lisäksi tulee osata aika lailla ajoneuvotekniikkaa ja varsinaista mekaanikko-osaamista. Automaalareita tai toisella sanalla sanottuna pintakäsittelijöitä on autoliikkeiden palveluksessa noin 700. Tehtävät ovat erikoistehtäviä ja niitä tehdäänkin pääasiassa pintakäsittelytöihin erikoistuneissa automaalaamoissa.

Automaalauksen ammattilaisen tulee hallita erilaisten materiaalien pintakäsittely, perusmaalaus ja korjausmaalaus. Häneltä edellytetään edellä mainitun lisäksi sävytys- ja maalinsekoitustaitoa.

Maalarit kuuluvat korjaamoammattilaisiin, joiden palkkaus on tuntipalkkaperusteinen. Myös tässä ammatissa työsuoritus on ratkaiseva ansiotasolle, joka vaihtelee samoissa raja-arvoissa kuin mekaanikollakin ollen 9,24-22,00  €/tunti.

Ammattitaidon kehittyessä palkka kasvaa. Alan palkkausjärjestelmä rakentuu periaatteelle mitä vaativampi työ ja mitä vaativampi henkilökohtainen osaaminen sitä korkeampi palkka.