AUTOALA.fi

Henkilöautomekaanikko

Henkilöautomekaanikot pitävät koko suomen kevyen ajoneuvokaluston liikenteessä. He mahdollistavat tavallisten kansalaisten liikkumisen varmasti ja turvallisesti sekä työ- että vapaa-ajan matkoilla.

Suomen 1 200 suuremman ja pienemmän korjaamon palveluksessa on 7 000 kevyen kaluston mekaanikkoa. Ryhmä on ratkaiseva koko korjausalan toiminnalle. Keskeistä kevyen kaluston mekaanikon ammattitaidossa on toisaalta asiakaspalvelun hyvä osaaminen ja toisaalta teknisten asennustaitojen osaaminen mitä vaativimmissa tehtävissä. Tietokoneperusteiset diagnoosit, ajoneuvojen huolto- ja korjaus mitä moninaisimpiin automerkkeihin antavat suolan tälle alueelle. Hyvän ammattitaidon omaava henkilöautomekaanikko on haluttu ammattilainen kaikkien merkkien huolto- ja korjaustehtävissä.

Henkilöautomekaanikon ammatti on palkkauksellisesti tuntipalkkaperusteinen ja ansiot osaamisesta riippuen vaihtelevat myös näissä tehtävissä  9,24-22,00 €:n välillä tunnissa.

Ammattitaidon kehittyessä palkka kasvaa. Alan palkkausjärjestelmä rakentuu periaatteelle mitä vaativampi työ ja mitä vaativampi henkilökohtainen osaaminen sitä korkeampi palkka.