AUTOALA.fi

Varaosamyyjä

Varaosamyynnin ammattilaiset hallitsevat 10 000 varaosa- ja tarvikenimikettä. Sen verran varaosanimikkeitä on isossa autoliikkeessä. Korjaustöiden onnistumisen edellytyksenä on oikeiden varaosien saaminen oikea-aikaisesti. Tämän tehtävän hoitavat ammattikoulutetut vara-osamyyjät. Osa tehtävästä on asiakaspalvelua, jolloin myyjä on välittömässä kontaktissa varaosia tarvitseviin kuluttaja- ja yritysasiakkaisiin.

Varaosa-ammattilaisia on autoliikkeissä n. 3 000. Varaosamyynti muodostaa oman tuottoalueensa autoliikkeen toiminnoissa. Tehtävään kuuluu uudenaikaisten integroitujen tietojärjestelmien muodostaman logistisen kokonaisuuden hallintaa.

Ammattitaitoisen varaosamyyjän tehtävä edellyttää ulkomaisten päämiesten vuoksi kielitaitoa ja tietotekniikan hyvää osaamista. Teknisesti edellytetään ajoneuvon rakenteen tuntemusta ja eri korjauskokonaisuuksien edellyttämää varaosahankintaa.

Palkkauksellisesti varaosamyyjä –ammatit ovat kuukausipalkka-ammatteja, joihin useissa yrityksissä  on liitetty suorituspalkkaus. Keskiansio on n. 2 160 €/kk.

Myös varaosamyynnissä vaativammasta työstä maksetaan korkeampaa palkkaa.